Politikker og Procedurer

Politikker og Procedurer

  • +

    Bemandingsproces

    Bemandingsprocessen på SUND

    Instituttet sikrer uddannelsernes forskningsbasering og videngrundlag ved at udmønte følgende principper via bemandingsplanlægning for hvert semester.

    Bemandingsprocessen på SUND tager udgangspunkt i principper for forskningsbasering og videngrundlag.

    Bemandingsprocessen beskrives således:

    1. I rekvisitionssystemet/RES oprettes der rekvisitioner for den enkelte uddannelse. Heraf fremgår det, hvor mange timer, der skal bruges undervisere fra instituttet og til hvilke aktiviteter. Rekvisitionerne oprettes pr. semester pr. modul. Summen af rekvisitionerne skal stemme med det antal timer, som uddannelserne har fået til det pågældende semester.
       
    2. Viceinstitutleder kontakter studieleder og studienævnet via studienævnsformand med forslag til semesterkoordinatorer på de enkelte uddannelsers semestre. Forslag baserer sig på sidste års semesterkoordinatorer men med hensyn til udskiftning i personalegruppen, kommende orlov (fx barsel), frikøb samt semesterevalueringer fra tidligere semestre samt semesterkoordinators forskningsprofil. Det tilstræbes, at semesterkoordinator har anden kursusaktivitet så som kursusmodul og/eller projektmodul på pågældende semester. Når processen til bemanding af foråret indledes i efteråret, er seneste semesterkoordinatorsevalueringsrapporter eller semesterevalueringer endnu ikke processeret. Dårlige evalueringsresultater betyder ikke nødvendigvis, at semesterkoordinator fritages for opgaven, men at der arbejdes på efter-videreuddannelse og dialog. Studienævn inddrages tidligt for at sikre at løbende tilbagemeldinger fra studerende til studienævn omkring konkrete semestre ikke overses.
       
    3. Viceinstitutleder kontakter herefter de aftalte semesterkoordinatorer i forhold til udarbejdelse af et forslag til bemanding af det specifikke semester. Forslaget indeholder det konkrete bud på modulansvarlige og eventuelle undervisere samt vejledertrup.
       
    4. I udarbejdelsen af bemandingsudkastet tager semesterkoordinatorerne kontakt til konkrete VIP som påtænkes at være modulansvarlige. Derefter har den modulansvarlige til opgave at bemande det enkelte modul.  
       
    5. Bemandingsudkastet afleveres til viceinstitutleder og er udgangspunkt for møde i bemandingsudvalget, hvor eventuelle udfordringer, der ikke er løst i bemandingsplanlægningen drøftes, og der besluttes løsninger for det kommende semester, sådan at den endelige semesterbemanding kan godkendes. Viceinstitutleder behandler efterfølgende evt. udeståender ift. bemanding etc.
       
    6. Bemandingsprocessen, drøftelser og løsninger dokumenteres i referatet fra bemandingsmøderne. 
  • +

    Eksamen

    • Procedure ved censors / medbedømmers forfald. (sep. 2023)
      I ovenstående kan du læse hvad proceduren er når censor / medbedømmer med kort varsel er forhindret i fysisk deltagelse ved en prøve, der er planlagt til fysisk afholdelse. 
  • +

    Rekvisitionsnorm

    Rekvisitionsnormen for undervisning er en pulje af timer som dækker den tid, der bruges på planlægning, gennemførelse og evaluering af et modul. Det tilsigtes, at der er en jævn belastning hen over en periode på fx 3 år. Dvs. det kan kræve større indsats første gang et modul varetages sammenlignet med 3. gang, samme modul varetages.

    Der udarbejdes hvert semester en forhåndsrekvisition, som justeres til en præcis rekvisition i Evita i hhv. ca. uge 14 for forårssemestre og uge 45 for efterårssemestre. Der udsendes mail til alle VIP, når rekvisitionen er klar til gennemsyn. Herefter vil der være en periode på 14 dage, hvor der kan gøres indsigelse, hvis rekvisitionen er mangelfuld. Efter de 14 dages udløb kan rekvisitionen ikke ændres. Det er heller ikke inden for de 14 dage muligt at foretage justeringer, som er mindre end 10 timer pr. aktivitet.

    Efter afslutning af semestret (august for forårssemestret og i januar for efterårssemestret) er rekvisitionen endeligt bemandet. Der udsendes en mail med information om dette, og der er igen mulighed for at gøre indsigelser i en periode på 14 dage.
     

    Rekvisitionsnorm og -modeller

    Uddannelser under studienævn

    Rekvisitionsnorm

    Rekvisitionsmodel

    Sundhed og Teknologi rekvisitionstakster  rekvisitionsmodel til enkelte moduler
    Idræt og Folkesundhedsvidenskab rekvisitionstakster  rekvisitionsmodel til enkelte moduler
    Medicin rekvisitionstakster  rekvisitionsmodel til enkelte moduler

    NB! rekvisitionsmodel for idræt ba er ændret pr. 4.6.24 gældende fra efterår 2024


    rekvisitionsnorm - Semesterkoordinator

    • Semestre med udelukkende projekt – 25 timer
    • Semestre med kurser og projekt – 50 timer
    • Semestre på MedIS og Medicin bachelor – 100 timer
       

    Rekvisitionsnorm - Andre poster/hverv (pr. semester)

    • Studienævnsformand - 300 timer
    • Studienævnsmedlem – 25 timer
    • K-VIP Folkesundhedsvidenskab – 25 timer
    • K-VIP Idræt (inkl. Idræt Awareness) – 40 timer
    • K-VIP MedIS (inkl. MedIS Opportunities) – 40 timer
    • Ansvarlig ST lab. – 25 timer
    • Ansvarlig idrætslab. SLV – 25 timer
    • Ansvarlig idrætslab Gigantium – 25 timer
    • Ansvarlig anatomisalen – 25 timer
    • Ansvarlig for gnaverstald Frb 7H - 25 timer
    • HEALTH PBL workshop svarende til 1 ECTS - 25 timer + 1,25 pr. deltager
    • HEALTH PBL workshop svarende til 2 ECTS - 50 timer + 1,25 pr. deltager

    Timer til udvalgsarbejde er angivet under de enkelte udvalg, som findes på siden HST Committees.

  • +

    Skemalægning og lokalebooking

    AAU skemalægningspolitik

    Her kan du læse AAUs skemalægningspolitik. 



    AAU LOKALEBOOKINGPOLITIK

    Her kan du læse AAUs lokaleookingpolitik. 


     

    UDARBEJDELSE AF SKEMAER VED INSTITUT FOR MEDICIN OG SUNDHEDSTEKNOLOGI

    Her kan du læse Proceduren for udarbejdelse af skemaer ved Intitut for Medicin og Sundhedsteknologi 

  • +

    Studiestart

  • +

    Vejledning af specialer og bachelorprojekter

    Studerende skal have god mulighed for kontakt til VIP gennem studieaktiviteterne og vejledes som udgangspunkt af VIP.

    VIP skal være affilieret med HST og kun gennem aftale med viceinstitutleder, kan der afviges fra denne praksis.

    Samtidig skal hovedvejleder på bachelor- og professionsbachelorprojekter samt kandidatspecialer  være VIP med tilknytning til relevante forsknings-/fagmiljøer, medmindre der er tungtvejende faglige grunde til andet. Fx kan VIP, der er på orlov, og adjungerede lektorer og professorer ikke have ansvar for at varetage undervisning, vejledning eller eksamen. Adjungerede lektorer og professorer kan dog foretage gæsteforelæsninger.

    Derudover skal hovedvejleder på bachelor- og professions-bachelorprojekter samt kandidatspecialer som minimum have en akademisk grad, der ligger over det akademiske niveau, den pågældende VIP skal vejlede på, samt have erfaring i projektvejledning og relevant faglig viden inden for projektets/specialets fagområde. Princippet kan fraviges i særlige tilfælde, hvor der er tungtvejende faglige grunde til det og den pågældende VIP har tilsvarende kvalifikationer.